tandlæge

Bevar dit flotte smil - besøg din tandlæge jævnligt

Bevar dit flotte smil - besøg din tandlæge jævnligt

Selv om du tilhører ”nul huller” generationen, og generelt aldrig har de store problemer med dine tænder eller med dit tandkød, bør du stadig passe dine årlige – eller faktisk helst halvårlige – tandlæge besøg. Det behøver ikke at koste en bondegård at få et grundigt eftersyn af tænder, gummer og mundhule samt en effektiv rensning af emalje og tandlommer, som efterlader dine tænder blanke, glatte og skinnende, og samtidig forebygger diverse dårligdomme.

Tandlæger opererer med fastsatte priser for rutine behandlinger – og du kan ydermere opnå dækning via sygeforsikringen Danmark eller visse andre former for privat- eller arbejdsgiver tegnede forsikringer.

Hvorfor gå til tandlægen, når jeg ikke har tandpine?

Når du først har tandpine, er skaden sket – der er opstået et hul i din tandemalje, som går helt ind til tandens nerve. Smerterne kan også skyldes en tandbyld, som er opstået i forbindelse med rodspids betændelse, som har angrebet tandkød og kæbe. Eller den kan være forårsaget af tandkødsbetændelse eller parodontose, som æder dit tandkød op, og kan forårsage løse tænder.

Du bør, med andre ord, ikke udskyde dit tandlæge besøg til det begynder at gøre ondt. Gør du det, kan du risikere at skulle ud i meget omfattende – og temmelig dyre – behandlinger. Og du kan risikere, at dine tænder ikke står til at redde.

Forebyg lidelser i tænder og i mundhule med regelmæssige tandlæge besøg

Derfor bør du booke tid til rutine tjek og tandrensning hos din tandlæge mindst én gang om året. Ved eftersynet kan tandlægen afdække eventuelle ansatser til karies (huller i tænderne), tandkødsbetændelse, eller parodontose, og en forebyggende behandlings plan vil blive sat i værk. Den medfølgende tandrensning fjerner plak og bakterie belægninger fra tænderne, og tandlommerne renses for ophobede madrester, som danner grobund for bakterie populationer.

Bestil tid hos din tandlæge i Storvolde på tandlaegerne-klarup.dk