vinduer

Det her må du bare ikke gøre ved dine vinduer!

Det her må du bare ikke gøre ved dine vinduer!

Har du nogensinde fået at vide af dine forældre, at du ikke må sætte dine fedtede fingre på vinduerne?

Det var faktisk et godt råd, ikke sandt, når man nu selv ser resultatet fra ens børn små, fedtede og grissede fingre, der efterlader aftryk med sved og andet, som det kræver knofedt og godt med sæbe med kemikalier i at få fjernet igen.

Og hvis man lader det stå for længe, så kan det virkelig blive svært at få fjernet de pletter igen.

Men der er også mange andre ting, som man skal passe på med med ens vinduer og noget, som man skal gøre, mens man skal lade være med andet.

For eksempel skal man heller ikke sætte klistermærker eller andet på vinduet end det, som er lavet til det og nemt kan pilles ned igen, uden at det efterlader aftryk på ruden.

Har man store vinduespartier, kan det svare sig at sætte afmærkninger af fugle op, så rigtige fugle ikke kommer til at flyve ind i ruden.

Sørg også for, at vinduet hele tiden er ren, så man kan kigge ud af det. Men tjek også efter ved hasperne, listerne og vindueskarmen, så man ikke ender med en flot rude, mens resten ser hæsligt ud.

Nogle ruder er også lavet sådan, at de lagt i flere lag, så de bedre kan holde på varmen blandt andet, men det kan også medføre, at de punkterer imellem sig.

Derfor skal man også kigge efter dette, hvilket giver sig til udtryk i en mat plamage på ruden – for der er dog ikke tale om, at ruden baldrer.

Men apropos det så lad være med at dyrke boldspil eller andet, der peger direkte i retning af vinduerne.

Har du ikke fået nok af at læse om vinduer, så er der mere spændende læsning at hente på Spar-Vinduer.dk