En jerhandler har rødder langt tilbage i historien

By:

Når bare man hører udtrykket “jernhandler”, så giver det jo sig selv, hvad man har med at gøre: det er en person eller virksomhed, der handler med jern.

Her er et udtryk, der i Danmark endnu ikke er blevet ramt af engelske udtryk og har inficeret dette, og faktisk man kan sige, at det grove udtryk ved at være jernhandler stadig består og endda har samme udtryk langt tilbage i tiden.

For selvom jern er en gammel ting, så er der stadig penge i det, og hvis man er en god købmand og sælger, så kan man ende med at tjene så fine penge på jern, at man kunne foranlediges til at tro, at der var tale om skjult guld!

For opfindelsen af jern gjorde, at man kunne svøbe og støbe alt fra våben til mere holdbare huse og hverdags-ting fra ovne til tage, hvis man ville have den slags.

Men både før og efter opfindelsen af rustbeskyttelse og forbedringsmetoder til at smede jern, om det så var i de små smedjer eller i de store fabrikker, så har jern også en udløbsdato – om det så er den billige eller dyre slags.

Og man siger som bekendt, at hvad andre måske ikke kan bruge længere, kan en anden se muligheder i – det handler bare om at skabe kontakt mellem disse to mennesker og så selv agere mægler mellem disse tog og tage provision af handlen.

Sådan er en jerhandler, og sådan var han også før i tiden, hvor han måske kørte rundt med sin vogn og opkøbte gamle jernstumper og drog ind til de nærmeste landsbyer og udbød sit jern, som man så kunne forhandle om.

Nu om dage er det bare blevet lettere at komme ud til ens kunder via internettet og et bredere netværk, man lettere kan komme i kontakt med.

Posted in: jernhandler