privatdetektiv

En privatdetektiv må ikke udføre noget ulovligt for dig

En privatdetektiv må ikke udføre noget ulovligt for dig

Det burde falde de fleste mennesker ind, at man selvfølgelig ikke må hyre en privatdetektiv til at foretage noget ulovligt, men nogle gange kan man være så letsindig, at man altid tror, at privatdetektiven vil følge reglerne, selvom det modsatte viser sig tilfældet.

For mange gange re man heldigvis ude i, at en privatdetektiv er en tidligere kriminalteknikker, efterforsker, politibetjent eller andet, som godt ved, hvordan man følger reglerne, men andre gange ender man med en person, der er selvlært detektiv og vil gøre alt for at opklare en sag – endda ulovligheder.

Man kan lidt sammenligne det med, at en journalist kan blive fritaget for at bryde nogle regler, hvis det fører til en afklaring af forkerte forhold, men så skal man også være sikker nok i ens sag til, at man gør det ulovlige, for ellers kan man få en bøde eller ryge i fængsel.

Et andet sammenligningsgrundlag kan være hos kommunen eller andre steder, for en medarbejder benytter persondata for at vise uheldige forhold på stedet; hvis dette afdækker uheldige forhold, så kan man også vægte oplysningspligten højere, end at man skal holde de informationer for sig selv.

For en privatdetektiv kan være lidt for ivrig efter at følge et spor, at vedkommende udfører noget forkert på vejen, og så kan det blive virkelig svært at bruge som evidens i retten, hvis man har tilvejebringet de informationer på ulovlig vis.

Det behøver sjældent at være store ting, der er blevet tilvejebragt ulovligt, for selv mindre forseelser kan medføre gøre, at efterforskningen bliver forkludret i retten, hvis der er tale om sådan en sag, og så kan man føle, man sidder med et bevis, men hvis man ikke har skaffet det på lovlig vis, så kan være vise sig ubrugeligt.

Derfor skal du altid vælge en privatdetektiv, der har rent mel i posen og styr på reglerne.