Få kyndig og uvildig rådgivning hos en boligadvokat

By:

Står du for at skulle købe en lejlighed eller et hus sammen med din livspartner, men har I ikke papir på hinanden? Så bør I få det på den fælles bolig i form af det der kaldes for en samejeoverenskomst.

Hvad er en samejeoverenskomst?

En samejeoverenskomst, også kaldet for en sameje kontrakt, er et dokument i hvilket de samejende parters forpligtelser og rettigheder er fastlagt. Disse rettigheder og pligter gælder i forhold til den ejendom som parterne i fællesskab ejer, altså for eksempel et hus eller en lejlighed.

Typisk vil en samejeoverenskomst rette sig imod ugifte samboende idet de ikke har samme rettigheder i forbindelse med dødsfald eller samlivs ophør som et gift par har. En samejeoverenskomst. kan også bruges i forbindelse med oprettelse af et bofællesskab, for eksempel når venner eller søskende par flytter sammen og i fællesskab køber en bolig.

Hvad er fordelen ved en samejeoverenskomst?

Der er mange fordele ved at oprette en samejeoverenskomst i forbindelse med køb af fælles bolig. I hvert fald hvis I ønsker helt rene linjer for hvad der skal ske i forbindelse med samlivs ophør, eller hvis en af de samejende parter ønsker at sælge sin del af boligen.

I en samejeoverenskomst vil det typisk fremgå hvad der skal ske i tilfælde af den ene ejers død eller fraflytning, og hvorledes den anden part skal forholde sig samt hvilke rettigheder der tilfalder ham eller hende. Af samejeoverenskomsten vil opsigelsesfrist fra samejet fremgå, ligesom kontrakten vil angive parternes indbyrdes muligheder for at købe hinanden ud af den fælles ejendom. Og så vil det også som oftest være nedfældet i samejeoverenskomsten hvem der har førsteret til boligen i fald samejet ophører.

Hvem kan hjælpe med at udfærdige en samejeoverenskomst?

Hos en dygtig boligadvokat vil du altid kunne få hjælp til udarbejdelse af en samejeoverenskomst. Læs mere på eBoligadvokat.dk.

Posted in: eboligadvokat