alkoholbehandling

Find den rette alkoholbehandling til din misbrugsramte pårørende

Find den rette alkoholbehandling til din misbrugsramte pårørende

advertorial

Bor du under samme tag som en alkoholiker – og har I måske oven i købet fælles børn? Så oplever du sikkert daglig fortvivlelse over situationen.

Det at skulle dele hverdag med en misbrugsramt person er en konstant kamp. Af samme grund udvikler mange pårørende til alkoholikere og andre misbrugere hurtigt en adfærd som sætter dem i stand til at klare hverdagen uden drama og konfrontationer.

Denne adfærd går især ud på at behandle den misbrugsramte på en måde som muliggør et fortsat misbrug. Man kan for eksempel hurtigt komme til at gå på listefødder omkring den alkoholiserede kæreste eller ægtefælle – og lære børnene at gøre det samme, samt være stille når mor eller far har tømmermænd. En sådan adfærd kaldes for medmisbruger adfærd – på engelsk enabler, altså en adfærd som understøtter misbruget.

alkoholbehandling

Faktisk er medmisbruger adfærd særdeles uhensigtsmæssig når det gælder om at hjælpe en person der lever med et afhængigheds betinget misbrug. Et sådant går nemlig ikke over af sig selv, men vil tvært imod eskalere imod en uundgåelig tragisk afslutning.

Derfor bør du hurtigst muligt lægge denne adfærd på hylden, og træde i karakter. Det er din moralske og menneskelige pligt. Og som den ansvarlige voksne i forholdet skylder du dine børn ikke at skulle vokse op i et misbrugsramt hjem.

Find alkoholbehandling til din alkoholiserede pårørende – for familiens skyld

Der er god evidens for at børn som vokser op med en eller to alkoholiserede forældre er ringere stillet end deres jævnaldrene. En barndom med alkohol kan være traumatiserende, og give børnene ar på sjælen som de bærer med sig resten af livet.

Derfor bør du sørge for at hele familien får hjælp, samtidig med at din alkoholiserede samlever afvænnes. Og det kan I få hos Behandlingscenter Stien.

Klik ind og læs mere om alkoholbehandling med sideløbende familieforløb på behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling.