regnskoven

Har regnskoven altid været der?

Har regnskoven altid været der?

Når man ser opstillede scenarier eller animationer angående, hvordan verden så ud i dinosaurernes tid, så ser det hele ud som om, at det er en blanding af uendelig regnskov samt sumpe.

Dengang tænkte man nok næppe “red regnskoven”, men for nogle er sådan en verdensopfattelse dengang stadig lidt noget gætteri, selvom det beror på, hvad man har fundet i undergrunden fra den tid.

Det er dog nok næppe forkert at antage, at der var mere regnskov dengang, end der er nu, men det er ikke udelukkende menneskenes skyld.

Der var jo en tid, hvor jorden ikke var frugtbar, og der ikke fandtes antydning af regnskov. Så kom den til og herskede i mange, mange år, men så kom der antageligvis en komet, og efterfølgende var der også en isstid.

Dengang gjorde det nok, at den daværende regnskov trak sig lidt sammen.

Hvordan ser regnskoven ud i fremtiden?

Der er heldigvis stadig noget regnskov tilbage verden over, og det er vigtigt, vi værner om den og beskytter den, med alt hvad der er i den.

Men vi skal ikke give os selv hele skylden for, at det svinder ind med regnskoven, selvom vi bestemt også har en del af skylden for det.

Der er jo også det med, at naturen udvikler sig af sig selv, så regnskoven måske af sig var begyndt at trække sig bort, inden vi begyndte at drive rovdrift på den.

En dag kommer der jo også en istid til, og så er det måske på en naturlig grund ude med regnskoven, og så var der alligevel ikke noget, vi kunne gøre for at hindre dens forsvinden.

Senere går verden jo også under af den ene eller anden grund, og hvis det er forårsaget af naturen, så forsvinder regnskoven også, men så er det jo naturen, der gør rent efter sig selv.

Så sådan skulle det måske ende.