depression

Hvad er depression?

Hvad er depression?

Depression er karakteriseret som en medicinsk lidelse, som desværre er temmelig almindelig – men som heldigvis i de fleste tilfælde kan behandles med succes. Når du lider af depression, vil denne tilføre en negativ påvirkning på hvordan du føler dig tilpas og agerer i hverdagen. Dine tanker vil som oftest også være påvirket af en depression, og faktisk være med til at fastholde dig i den negative spiral.

Depression er nemlig i høj grad en selv forstærkende tilstand, som kan forhindre dig i at nyde oplevelser og aktiviteter, du før har haft glæde af. Det er ikke ualmindeligt, at depression, som får lov at udvikle sig over tid, fører til apati og direkte handlings lammelse. Og faktisk ses det ikke sjældent, at langvarig depression kan medføre store følelsesmæssige og fysiske problemer for patienter i en grad, så at de får svært ved at fungere såvel på jobbet som derhjemme.

Symptomer på depression kan eksempelvis omfatte tristesse og nedtrykthed, manglende lyst til deltagelse i aktiviteter, som før bragte glæde, ændringer i appetit med der af følgende vægt tab eller øgning, søvnbesvær og søvnløshed, manglende energi i hverdagen samt konstant træthed og udmattethed, følelse af udbrændthed og manglende virkelyst, negative tanker der kredser om død eller selvmord, samt tankemylder og manglende evne til fokus.

Hvordan behandles depression?

Oplever du, at du kan nikke genkendende til nogle af de oven for beskrevne symptomer – måske endda dem alle sammen – er der gode indikationer for at du lider af en depression. Du bør derfor hurtigst muligt søge hjælp. Denne hjælp kan du få hos en dygtig terapeut med speciale i depression og behandling heraf.

Hos Lars Roed Andersen, som er uddannet psykoterapeut, kan du få effektiv og professionel behandling af depression i Randers. Du kan læse mere om Lars Roed Andersen og hans tilbud om behandling på larsroedandersen-psykoterapi.dk