fysioterapi

Hvad er fysioterapi?

Hvad er fysioterapi?

Som profession rangerer fysioterapi inden for det sundheds faglige område, og er en disciplin som hovedsagelig beskæftiger sig med det menneskelige bevæge apparat – det vil sige knogler, muskler, nerve system, led og ligamenter, og samspillet her imellem.

Fysioterapi har til formål at få kroppen til at fungere på optimal vis trods skader og skavanker, således at man ikke oparbejder flere af disse som følge heraf. En fysioterapeut arbejder med kroppens bevæge apparat med udgangspunkt i den enkelte patient for dermed at sikre vedkommende de bedst mulige forudsætninger for en sund holdning og bevægelser, som ikke slider unødigt på kroppen.

Fysioterapi anvendes såvel forebyggende som i behandlings øjemed, hvilket betyder, at du kan have glæde af behandling hos en dygtig fysioterapeut både før og efter at skaden er sket. Primært betjener fysioterapi sig af både manuelle behandlings teknikker og øvelser, som udføres i klinikken eller hjemme hos patienten selv. Mange fysioterapi klinikker og praksisser har et mindre trænings center tilknyttet, som patienter i pågældende klinik kan benytte.

For de fleste fysioterapeuter er kombinationen af træning og behandling essentiel for at kunne opnå de optimale resultater, idet det er denne kombination, som giver kroppen de stærkeste forudsætninger for at hele gennem rehabilitering og genopbygning – og samtidig forhindre nye skader og skavanker i at opstå.

Hvem kan have glæde af fysioterapi?

Mange voksne mennesker bruger kroppen forkert i hverdagen, hvilken kan føre til uhensigtsmæssig slid og problemer senere hen i livet. Her kan fysioterapi være en nyttig håndsrækning, når det handler om at forebygge skader. Fysioterapi kan dog også afhjælpe eksisterende skader og dårligdomme så som sportsskader og arbejdsskader, gigt og bindevævssygdomme, ryg problemer, tennis albue, golf albue og museskader og mange andre smertefulde tilstande.

Hvis du leder efter en god klinik til fysio Herning, kan du klikke ind forbi rygcentermidtvest.dk