stål

Hvor laver man ting af stål henne?

Hvor laver man ting af stål henne?

Hvor forestiller du dig som sådan, at man udfærdiger genstande med videre af stål henne?

Først skal man jo starte med at have stålet, og det kan importeres eller laves selv i et stålværft, der ofte er en stor beskæftigelse, hvor der er meget plads og hårdt arbejde for den sags skyld.

Nogle gange laver man hele færdigtbyggende ting på sådan et værft, men det mest almindelige er, at man laver stål-elementer i nogle nogenlunde mål og eventuelt skærer dem til, så man sender dem til de firmaer, der så skal omdanne dem til det, de skal bruges til.

Det er her, at man forfiner stålet, giver det den rette fernis, retter det til, giver det nogle fine ornamenteringer, og det kan både kræve groft arbejde, men også det mere fine og møjsommelige.

Det kan jo for eksempel være, at man skal lave ståltrapper, hvor man har det grove arbejde med at sætte trinene sammen, men hvor man så laver nogle gnidninger og fordrejninger i selve rækværket og måske brænder nogle mønstre ind i stålet, så det ikke er så ensformigt at se på.

Mange foretrækker dog den slags stålkonstruktioner til at være enkle og brugbare, da flere detaljer ofte kommer til at koste, når man skal lave dem til den sidste kunde i leddet.

Sådan nogle mellemled kan være forretninger, der har specialiseret sig i at lave stålopgaver af bestemte typer, eller man måske har nogle smedjer, der både er gammeldags eller moderne, som kan omdanne det til stål efter nogle bestemte specifikationer.

Som nævnt kræver dette både hårdt og mere nøjeregnende arbejde, og det er ikke altid, at den samme person kan klare det arbejde, så man har flere ansat, der kan varetage de skiftende opgaver, som der vil komme med at lave stålet helt perfekt efter kundens beskrivelser og ønsker.