terapi

Hvornår har man brug for parterapi?

Hvornår har man brug for parterapi?

Alle par – ægtefolk såvel som kæreste par – kan som udgangspunkt have stor glæde af den selvudvikling og indsigt, som er resultatet af kvalificeret parterapi. Men nogle par har måske mere brug for parterapi end andre.

Det kan for eksempel være par, som ønsker at holde forholdet i gang trods svigt og utroskab, men har svært ved at se hvorledes det skal kunne lade sig gøre. Her kan parterapi være en velkommen håndsrækning, som kan hjælpe de involverede parter med at forstå hvorfor denne udvikling fandt sted, til at tilgive, og til at komme videre.

Det kan også være et forældre par, som er gledet fra hinanden i bestræbelserne på at opretholde et familieliv trods modgang og diskrepanser. Mange familier lider under samspils problemer, ofte affødt af sygdom eller mentale lidelser hos et eller flere af børnene.

Det kan være utroligt opslidende at være mor eller far til et barn med særlige behov, og samtidig skulle tage sig af forpligtelser i forbindelse med arbejde og den øvrige familie. I disse tilfælde kan parforholdet hurtigt komme til at hænge i en tynd tråd. Men er man villig til at gøre det stykke arbejde, som skal til, kan man komme rigtig langt med parterapi hos en dygtig autoriseret psykolog.

Endelig kan ægtefolk eller kæreste par, som ønsker skilsmisse eller samlivs ophør, konsultere en parterapeut med henblik på at få denne proces til at foregår i mindelighed. Dette er i særdeleshed en formålstjenlig manøvre, hvis man har børn, som gerne skulle kunne komme hele ud af bruddet.

Hvor finder jeg en autoriseret psykolog til parterapi i Helsinge?

Er du bosiddende i det skønne Nordsjælland, og leder du efter en psykolog som kan hjælpe dig og din partner med at løse problemerne i jeres forhold, kan du kontakte autoriseret psykolog Mette Herslund på psykologmetteherslund.dk