sport

Løb hele året med gode løbesko

Løb hele året med gode løbesko

Mange mister modet og motivationen i de kolde måneder, når det kommer til at vedligeholde løbeturene. Hvis man gerne vil løbe udenfor hele året, og ikke skifte over til indendørs træning om vinteren, så kræver det også at man har det rette udstyr. På de kolde og våde dage, kræver det et par rigtig gode løbesko. Man kan i dag få dame løbesko, som er vandtætte og vandafvisende, så du så vidt muligt holder regn og slud ude.

Du kender måske det gamle ordsprog ”der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning” – det er noget folk har sagt i mange år, og det er ofte blevet brugt i sjov. Der er dog noget om snakken. Du kan sagtens klæde dig på til dårligt vejr, og fordi du så er på forkant med vejret, så vil det ikke generer dig så meget, som du måske havde forventet. Når først man er i gang og har fået fart under fødderne, så er det oftest ikke vejret man tænker mest på. Når løbeturen er overstået, så kan du sidde med en fantastisk dejlig følelse og tænke ”jeg gjorde det, trods det deprimerende vejr!”.

Dine nye løbesko skal sidde perfekt på netop dine fødder

Det er vigtigt, når man leder efter nye løbesko, at man tager sig god tid. Det er en god idé, at prøve nogle forskellige modeller og mærker. Når du finder dine nye løbesko, så skal de sidde helt perfekt på dine fødder. De skal være behagelige og nærmest føles som hjemmesko – forstået på den måde, at de skal hverken være for stramme eller skrabe nogen steder. Hvis først de sidder lidt for stramt på foden allerede i starten, så vil de blive ved med at sidde dårligt på alle fremtidige løbeture. 

Man skal også passe på, ikke at vælge sine løbesko efter, hvad andre kvinder har af løbesko. Hvis du ser flotte løbesko på de sociale medier, og tænker ”dem skal jeg have, de må være de nyeste nye”, så tænk lige efter en ordentlig gang. Det er dyrt at købe løbesko, fordi kvaliteten ofte hænger sammen med prisen. Hvis du finder nogle løbesko, og køber dem udelukkende på grund af design og reklame, så risikerer du at bruge mange penge på løbesko, som ikke er gode for netop dig og dine fødder.

Det gælder om at have det sjovt og nyde sin træning

Løber du alene eller med andre? Der er fordele ved begge modeller. Hvis du løber alene, så kan du følge dit eget tempo lige som du ønsker, du kan løbe lige den rute du ønsker og lukke dig selv helt inde i enten dine tanker eller i musikken. Løber du derimod med en veninde eller et helt løbehold, så vil det holde dig mere ansvarlig. Hvis du har en veninde eller flere mennesker, som regner med at du møder op, så er der større chance for, at du ikke lige skipper en træning. Du kan også bruge det til at konkurrere mere. Hvis du fx løber sammen med nogle, som løber hurtigere end dig, så bliver du hele tiden holdt til ilden og giver dig fuldt ud hver gang. Derudover vil du også få socialt samvær enten under eller efter træningen. Det kan være rart at få et break fra skole, arbejde eller familielivet til tider. Det gælder om at nyde sin træning, lære at elske motion og nyde en pause fra den travle hverdag – hvis du kan lære at nyde alt dette, så får du også mest ud af din løbeture.